THE BLUE SKY TAG - I'M SIMPLY ME

13 May 2017




Harap masih belum terlambat untuk posting ni hehe. Eventho I know am I too late to answering but nevermind. Aku usaha jugak nak jawab sebab mesti penat hakak kita ni fikir ayat nak tanya dan berkenalan dengan iools uolls. Kan kan kan heheee? Hai Mayy. Hai Afifah. Thank you for the blue sky tag and now I feel like terbang tinggi ke langit biru bersama kamu berdua. Eh!

THE RULES
1. Thank the person who tagged you (Thank to Mayy and Afifah)
2. Answer their 11 questions (sure my dear and I'm here)
3. Tag 11 people
4. Give them 11 questions to answer


Ops! Rules are meant to be broken again right? Hehe I will skip rules number 3 and 4 just like Sunshine Blogger Award. Bukan apa aku ni lemah betul bab nak reka-reka soalan. Takpe kan takpe kan? Dah let check it out !

Tagged by ; Noor Maizan (https://missobsesi.blogspot.my/2017/05/the-blue-sky-tag-fatina-mudz.html)

  • What is your childhood ambition?
Teacher. Doctor. Police. And trust me, saya merupakan seorang kanak-kanak yang sejak kecik lagi dah ada masalah krisis identiti. No wonder dah besar ni terumbang ambing dengan identiti sendiri 🤦

  • What are you the best at?
Sleep. My most talented setakay ni. I really love sleep cause it's like being dead without commitment. Bila bangun tidur je dah start nak stress balik aduh macam bosan je nampak hidup aku ni. Tak adalah itu hanya gurauan but the the best it's truly me hihi.

  • What are you absolutely bad at?
I'm bad at give a smile to unknown, tend to be awkward and you see silent me but have thunder hidden inside. Tapi tapi tapi lagi. I don't have an attitude problem, just have a personality everyone cannot handle me 🤔

  • What inspire you to blog?
Hmm, here as a "my small room" to keep all me precious moment and share a something good to shared to everyone. Do you think so, I hope so !

  • What type of blog (niche) that you love to read?
Random. Just follow my gerak hati and where's my mouse clicked hahahhahahahahah. Ops ! Sorry.

  • Your favorite skin care product?
Cosmoderm. Yes, I'm have started falling in love with their product a years ago. (Mungkin nanti bila rajin aku nak up entri review pasal produk yang aku dah gunakan)

  • You are early bird @ night owl?
Of course just a night owl. Lepas tu mula lah overthinking ntahpape sorang-sorang lepas tu nak sedih-sedih lepas tu tertidur. The end ! Hehehe

  • You enjoy official music video @ lyric video when listening to a song in youtube?
Both. Kalau jenis lagu dan lirik yang senang tangkap memang lebih enjoy layan dengan music video. Mostly english or rap (malay/english) song I'm prefer lyric video.

  • Someone you loves @ someone who loves you? Who will you choose, why?
Pheww actually I'm so excited to answer this question. Hahaha ! I'm pretty sure to choose someone who love me. No more question. Fullstop. Because ? (read the quotes)
Image result for let me know your QUOTES

  • Your definition for 'a good blog'.
Defintion? Okey ini lebih kepada pendapat aku tentang "good blog" ni (walaupun aku bukan seorang good blogger yehh). Aku suka pada blog yang simple dan senang untuk aku menerewang ke setiap sudut dalam blog seseorang tu.

Bila sekeliling blog terlalu crowded tambahan pulak penggunaan warna atau font yang striking otak aku akan mengeluarkan satu perkataan "bosan" walaupun sebenarnya input dia menarik.

Lagi satu aku suka penyampaian yang santai dan tak terlalu "menjaga". Barulah rasa feel sikit bila membaca. Senang cerita jadi diri sendiri. Heeee.


Tagged by ; Nurul Afifah (http://afifahaddnan.blogspot.my/2017/04/roll-on-blue-sky-tag.html)

  • What was the last movie you watch?
Jack Reacher Never Go Back. Tom Cruise berlakon wu wu wuuuu.

  • What are you trying to achieve with your blog?
Entah lah. Tak fikir jauh pun. Sekadar untuk meluahkan apa yang terbuku di hati yang mana boleh dikongsi bersama orang ramai. Gitchewww !

  • Do you think you are someone with a sense of humor?
Sometimes. Hehe

  • Imagine 10 years ago. How does that make you feel about yourself now?
Cantik. Kahkah perasan namati statement weh. Tapi itulah yang aku rasa bila imbas balik 10 tahun lepas. Cantik aku maksudkan dulu dulu aku "rentung" ibu sampai cakap dekat aku anak bangla mana sesat ni. Boleh bayang tak macam mana hodohnya aku masa tu haha. Eh takyah nak bayang sangat lah ! Sekarang dah "lawa" la sikit. Sikit je. Hihi.

  • How would your friend describe you?
Garang macam mak mak. Huhuhu sad me 😒

  • Do you have hobbies that others might find unusual?
Setelah puas otak kiri kanan aku fikir. Tak dapat nak kesan apa yang unusual tu hahaha

  • Have you done anything illegal?
Bergaduh mulut dengan ketua pengawas when I was from 3. Samseng tak aku? Ngeeeeh.

  • If you ended up being a prisoner, what likely to be the reason?
Allah. Tak pernah terfikir pulak haha tapi bagi menjawab soalan. Murder will be the reason why me ended up being a prisoner (nauzubillah hahaha)

  • What most likely the thing that will get you angry?
Menipu dan jenis tak boleh terima nasihat. Memang aku akan naik hangin dan naik hantu 😤

  • How do you handle yourself when you are angry?
Silent treatment or crying. And don't dare to try to talk to me hew.

  • Best thing to eat when you are angry?
Ice cream kot, tapi kalau aku marah biasanya aku tak suka cari makanan sebab tengah tunjuk protes hihi.

Yeay. Selesai sudah menjawab 22 soalan. Hiks. Have a nice day everyone 😘

8 comments

  1. Hahahaha thank youuu sudi jawab semua soalan tu, enjoy den membacanya :D

    Samalah geng tido! Mai tak pernah pakai lagi cosmoderm tu, tapi macam ramai je recommend ni. Bab blog tu, jadi diri sendiri lagi better kan, kalau terlalu 'control' hilang feel tu.

    part ended dlm penjara tu macam sama je reasons yg mungkin tu, hahahahah. Psycho sangat tauuu asyik tengok thriller movies je. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you jugak sebab sudi tag and also enjoy answering all your question hehe 😘

      Rasanya setakat ni cosmoderm tak pernah lagi nampak orang bagi negatif feedback mungkin sebab produk framasi kot.

      Yesssssss! Setuju jugak dengan Mai bab blog dengan ended up tu hahaha (kuat terpengaruh ini budak) :P

      Delete
  2. Amboi garang ke Ira ni. Patut lah good at sleep. Hehe. Kak ana pun pakai cosmoderm. Best juga. Ni cosmoderm ada buat promo sempena Mother's day kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ntah la kak. Dah selalu kawan-kawan cakap macam tu hehehe #sisredha. Ehh cosmoderm buat promosi kat mana kak? Awat ceq taktauuuuu 😲

      Delete
  3. Jawapan first tu je dah buat org gelak.. Susah kan nak carik identiti diri... 🤣
    "anak bangla mana sesat ni. " - I feel you, dude.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat lah susah anis oi. Penat cari tak jumpa jumpa hahahaha.

      Ira perasankan banyak persamaan kita tau nesz, adakah ini dinamakan jodoh? Hihi. I give you virtual hug baby 😘

      Delete
  4. Thanks for answeringgggggg. Wu wuu wuuuuu I love Tom Cruise so much but Jack Reacher yg first like meh, but I still want to watch the second one. Entah bilaaa

    ReplyDelete
  5. Apa kes agaknya Ira gaduh mulut dengan pengawas tu? Hihi.

    Ira garang ke? Susahnya akak nak percaya 😱🤔

    ReplyDelete

© MEANT TO BE. Design by FCD.